حوزه علمیه باقرالعلوم (علیه السلام) شهرقدس-تهران

  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 
  • ورود 

شرکت طلاب حوزه علمیه باقر العلوم«ع»در افتتاحیه حوزه های تهران

08 شهریور 1397 توسط حوزه علمیه باقرالعلوم علیه السلام

 

در کنار دیگر طلاب حوزه های تهران صورت گرفت 

مورخ 97/6/7جمعی از طلاب حوزه علمیه باقر العلوم«ع»به همراه معاون فرهنگی حوزه در آیین افتتاحیه آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه استان تهران شرکت کردند 

 

سال تحصیلی حوزه‌های علمیه استان تهران با حضور آیت‌الله سبحانی، آیت‌الله رشاد، تنی چند از اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه و طلاب خواهر و برادر حوزه‌های علمیه استان تهران در مصلای شهر ری آغاز شد.

اهم سخنان مطرح شده از سوی سخنرانان محترم بدین شرح می باشد:

 حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمی –مدیر حوزه‌های علمیه برادران استان تهران-  با تبریک عید غدیر و هفته دولت و با بیان این مطلب که تقارن آغاز سال تحصیلی با عید بزرگ امامت و ولایت یادآور تکلیف سنگینی است که بر دوش حوزه‌های علمیه گذارنده‌اند و با اشاره به شعار سال تحصیلی حوزه‌های علمیه اظهار کرد: شعار سال تحصیلی جدید «تلاش و همکاری برای ایجاد نهضت فراگیر ولایت‌پژوهی در مدارس علمیه و تبلیغ و تثبیت پیام غدیر با توسل به امام عصر (عج)» قرار داده‌ایم. تنها راه گسترش ولایت‌مداری در جامعه و نجات آن از آفت تلاش برای ولایت‌پژوهی در کشور است که در این عرصه حوزه‌های علمیه باید پیشقدم باشند.

تجردی که بر پایه سنت نباشد عاقبت ‌بخیری ندارد

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین بهجت‌پور –مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران- با تبریک عید غدیر و با مطرح کردن این موضوع که تشویق به حضور در حوزه‌ها صرفا تشویق به حضور در یک نظام آموزشی معمول مثل سایر دانشگاه‌ها نیست، اظهار کرد:‌ حوزه علمیه بار سنگین بازگرداندن مردم به فطرت و مراقبت بر رشد فکری مردم را بر عهده دارد و تلاش می‌کند آن گونه که مردم براساس فطرت پاک آفریده شده‌اند شکوفا شوند و از مسیر خارج نشوند و بر همین اساس در مناطق مختلف کشور هر کدام از حوزه‌ها کارهای ویژه‌ای دارند.

او در ادامه با تأکید بر این مطلب که تحصیل در حوزه علمیه تهران تحصیل در حوزه‌ای ویژه است، خاطر نشان کرد: تهران شاهراه اندیشه‌های متعدد به کشور است و جرقه‌های اصلی هر جریانی در تهران زده می‌شود و پیام تحول و شگفتی ابتدا از تهران به گوش سایر جاها می‌رسد. مدیریت انقلابی یا مدیریت ناقص یا مدیریت سکولار پیامش از تهران به سراسر کشور سرازیر می‌شود. مردم تهران باید بتوانند در این تحول از گذشته تا به حال با همه فراز و فرودها به خوبی مدیریت دینی شوند. حوزه‌های علمیه سراسر کشور اگر بناست در شرایط تحول قرار بگیرند به الگو نیاز دارند. حوزه‌های علمیه در چهارراه اندیشه‌ها، تضارب و اعتقادات و جریانات قرار دارند و برای اینکه تحولات ۴۰ ساله انقلاب را جمع‌بندی و فضا را برای ورود به پس از ۴۰ سالگی تجربه کنیم نیازمند یک نهاد هستیم و چه نهادی بالاتر از حوزه علمیه.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران تأکید کرد: تنگه احد حوزه‌های علمیه، تهران است. نه تنها می‌توانیم به رشد و شکوفایی و انجام وظیفه در شرایط جدید برسیم بلکه باید متناسب با وضعیت فردی و شرایط اقلیمی و شرایط اجتماعی، فرصت‌ها و تهدیدها را با تدبیر حل کنیم. گاهی برخی با نگاه به فضای جدید و نگاه به تحولات گروهی دستپاچه می‌شوند و تصور می‌کنند از همان ابتدا فضا باید برای فعالیت‌های اجتماعی در حوزه‌های علمیه فراهم شود و همین امر موجب بی‌رغبتی و کم توجهی به منابع اصیل و عمیق در حوزه‌ها می‌شود و این آسیب در مناطقی مثل تهران بیشتر وجود دارد که باید به شدت از آن مراقبت کنیم.

حوزه‌های علمیه نقش ابوطالب را ایفا کنند

بهجت‌پور با اشاره به این موضوع که ما باید از منابع تحصیلی بهره ببریم و نادیده گرفتن صرف و نحو و منطق و دانش‌های ریشه‌ای به ضرر حوزه است و به نوعی می‌توان گفت تجردی که بر پایه سنت نباشد عاقبت بخیری ندارد، تأکید کرد: در حوزه باید خوب درست خواند و برای ورود در عرصه‌های فرهنگی عجله نکنیم. باید فهم عمیقی از دین داشته باشیم. امروز انتظاری که از حوزه‌های علمیه می‌رود و در شرایطی که استکبار جهانی جنگ سرد تحمیل فقر اقتصادی را در نظام و مردم دارد، حوزه وظیفه بسیار بسیار سنگینی بر دوش دارد و باید در کنار مردم و محرومین باشد. حوزه جریان سیاسی نیست که بنشیند و بگوید دیگران این گونه ساختند و مدیریت ضعیف کردند و اکنون خودشان جواب بدهند. حوزه مادر نظام است.

او در ادامه افزود: امروز مردم را باید در برابر آن‌هایی که می‌خواهند مردم را زیر پایشان بگذارند قوی کنیم. حوزه در حال حاضر باید وظیفه خود را انجام بدهد و در کنار نظام بماند و مردم را نسبت به آینده امیدوار کند. حوزه‌های علمیه باید با یکدیگر همفکری و تدبیر کنند که چگونه هر کسی در هر جایی که قرار دارد مشکلات مردم را رفع کند. طلاب حوزه‌های علمیه جزء جمعیتی هستند که بیشترین فشارهای اقتصادی را تحمل می‌کنند اما در همین شرایط فریاد مظلومیت و فقر مردم محروم را سر می‌دهند و حوزه‌ها نقش ابوطالبی پیدا

کردند. ابوطالب (ع) خود چیزی نداشت اما همواره برای مردم تلاش می‌کرد. حوزه هم باید نقش ابوطالب را ایفا کند.

توصیه‌های آیت‌الله سبحانی به طلاب


یک مرجع تقلید در افتتاحیه سال تحصیلی حوزه‌های علمیه با توصیه‌هایی برای طلاب گفت: طلابی که اکنون وارد حوزه‌های علمیه شدند باید هدف خود را مشخص کنند و برای آن زمان بگذارند. بدون هدف و کار علمی نمی‌توانند به جایی برسند. برای ورود به مسائل سیاسی نباید از همان دوران تحصیل وارد مسائل سیاسی شوند، برای ورود به مسائل سیاسی آگاهی لازم است و آن‌ها بدانند که حوزه پدر امت است و اگر حزبی اختلافی داشت با مراجعه به طلاب باید آن اختلافات را رفع کنند

 آیت‌الله جعفر صبحانی با گرامیداشت عید سعید غدیر خم و با بیان این مطلب که آخرین آیه‌ای که بر پیامبر (ص) در حجة‌الوداع نازل شد سوره مائده بود و بعد از آن دیگر آیه و سوره‌ای بر پیامبر (ص) نازل نشده است، اظهار کرد: این امر نشان دهنده این است که در روزی مشخص و در زمانی مشخص باید فردی مشخص شود که نشان دهنده اکمال دین است و اگر پیامبر (ص) این مورد را مطرح نمی‌کرد گویی کاری نکرده است. در میان شیعه و سنی حدیثی به این اندازه تکرار نشده است. ۱۲۰ نفر از صحابه پیامبر و ۳۶۰ نفر از علمای اهل سنت حدیث غدیر و گرامیداشت این روز را مطرح کرده‌اند و این امر می‌تواند حلقه وصلی بین فرق اسلامی باشد.

وی در ادامه با اشاره به توصیه‌هایی برای طلاب جدیدالورود حوزه‌های علمیه یادآور شد: ابتدا طلاب باید برای ورود به حوزه‌های علمیه هدف خود را مشخص کنند. هدف می‌تواند راهبرد خوبی برای طلاب باشد و بدون هدف نمی‌توانند به جایی برسند. خداوند انسان را بدون هدف خلق نکرده است در نتیجه ما هم اگر هدف مشخصی داشته باشیم راحت‌تر می‌توانیم به نتیجه برسیم. اگر هدف طلبه‌ای این است که می‌خواهد با این درس خواندن به شغلی برسد نیازمند این همه تلاش و زحمت نیست. از راه‌های راحت‌تری هم می‌تواند به این شغل برسد اما اگر می‌خواهد سرباز امام زمان (عج) باشد و از اسلام دفاع کند و در این فضای پر از هجوم سینه سپر کرده و حقایق را حفظ کند باید هدف داشته و تلاش بیشتری در این عرصه از خود نشان بدهد.

این مرجع تقلید در ادامه با تأکید بر این مطلب که علاوه بر داشتن هدف باید تلاش و سعی و کوشش را نیز در نظر داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم به مقام علامه‌ها برسیم باید شبانه‌روز تلاش کنیم. اینکه حداقل در روز هشت ساعت کار علمی داشته باشیم. در کتاب‌های قدیمی نوشته‌اند «مرد است و یک کار» یعنی کسی که می‌خواهد سرباز امام زمان (عج) باشد باید هدف را مشخص کرده و شبانه‌روز تلاش کند.

آیت‌الله سبحانی در ادامه با توصیه‌ای دیگر برای طلاب حوزه‌های علمیه اضافه کرد: انتخاب رشته در دانشگاه وجود دارد، در حوزه هم باشد. هر کسی استعداد خاصی دارد و طلبه‌ای که می‌خواهد دوران جوانی خود را صرف علم و تحصیل کند باید استعداد خود را بشناسد. گاهی فردی فن سخنوری دارد، باید با تمرین خطابه و مراجعه به نهج‌البلاغه و سایر کتبی که برای آن مشخص شده است در این عرصه استعدادهای خود را شکوفا کند. فرد دیگری در مسائل فقهی استعداد دارد او هم باید با مراجعه به کتاب‌های فقهی در منابع شیعه و سنی این استعداد خود را تقویت کند. طبق نقل مرحوم کلینی، امام صادق (ع) می‌فرمایند «العالم بالزمانه» یعنی انسان باید عالم به زمان خودش باشد. اگر انسانی به زمان خود آگاه نباشد نتیجه نمی‌گیرد.

وی با تأکید بر این مطلب که ما باید برای رسیدن به هدف سلاح‌های قدیم و جدید را در نظر داشته باشیم، ادامه داد: با درک از زمان می‌توانیم تأثیرگذار باشیم. باید به مسائل فقهی و فلسفی عنایت بیشتری داشته باشیم. منابع کلامی می‌تواند سلاح باشد اما با تمام احترامی که برای فقهای گذشته قائل هستیم باید این را بدانیم که برخی از منابع کلامی نمی‌تواند نیازها را رفع کند و باید مسائل جدید کلامی را بشناسیم. در مجموع کتاب و سنت و عقل باید در کنار یکدیگر جمع شود.

این مرجع تقلید در ادامه با اشاره به شیوه‌های آموزشی که طلاب باید از آن استفاده کنند، تأکید کرد: در شیوه آموزشی باید از شیوه‌های قدیمی بهره ببریم، تابع علم باشیم و بدون مطالعه و به تعبیری صفر کیلومتر نباید در سر کلاس درس حاضر شویم. پس از اینکه کتاب را مطالعه کرده و در بستر استاد حاضر شدیم باید به صورت جمعی درباره آن مطلب به بحث و مباحثه پرداخت. همچنین تدریس پایه بالاتر برای پایه پایین‌تر یکی دیگر از مواردی است که طلاب باید به آن بپردازند، یعنی تدریس در ضمن تحصیل. اگر این روش‌ها حفظ شوند زودتر به نتیجه می‌رسیم.

آیت‌الله سبحانی با توصیه‌ای برای طلاب در رابطه با مسائل سیاسی عنوان کرد:‌ در مسائل سیاسی قطعا آگاهی لازم است و طبق آگاهی باید حرکت

کنیم. این انقلاب ۳۰۰هزار شهید داده است که باید آن را حفظ کنیم و پشتیبان نظام باشیم. طلبه با علم می‌تواند به نظام کمک کند اما نباید جزء دسته‌بندی‌های سیاسی بشود. این از علم و مقام طلاب کم می‌کند. طلبه پدر امت است و باید آن را حفظ کند حتی اگر احزاب اختلافی داشتند با مراجعه به ما باید اختلاف آن‌ها رفع شود، خصوصا در زمان تحصیل باید از این گونه مسائل فاصله بگیرند. آگاهی لازم است و در مواردی هم باید اظهار نظر کنند اما در هیاهو و حزب درست نیست.

وی یادآور شد: لباس روحانیت لباس مقدسی است. طلاب اگر وارد حوزه می‌شوند باید بدانند که سرباز رسمی امام زمان (عج) شده‌اند و حتما باید معمم شوند و به مقام عالی برسند اما عمامه گذاشتن خیلی شرایط دارد. طلبه باید در رفتار و کردار خود در محیط خانواده،همسایه، دوست،آشنا، همکار و… ادب و حرمت آن عمامه را حفظ کند. همین ادب می‌تواند تأثیرگذار باشد. حضور در درس یکی دیگر از مسائلی است که برای طلاب بسیار اهمیت دارد. با پیشرفت صنعت برخی فقط به گوش دادن اکتفا می‌کنند. قطعا حضور در کلاس امری لازم و ضروری برای طلاب است. حالا که می‌خواهیم وارد مکانی شویم که از اسلام دفاع کنیم باید در درس اساتید حضور داشته باشیم. همچنین بهتر است طلاب کتاب‌های خارج را کنار بگذارند و همین‌هایی که شورا به آن‌ها معرفی می‌کند را مطالعه کنند چون از خلاقیت طلاب می‌کاهد.

 

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 1 نظر

آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(1)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
1 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)

موضوعات: اخبار حوزه لینک ثابت

نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
  • مرکز تخصصی نرجس خاتون (س)شاهين شهر
5 stars

حقا که غدیر بهر ما نوروز است
میزان عدالت است و ظالم سوز است
جمهوری اسلامی ما با صلوات
از یمن ولایت علی پیروز است
http://narjes-s3.kowsarblog.ir/%D8%B5%D8%AD%D8%A7%D8%A8%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AD%D8%AF%DB%8C%D8%AB-%D8%BA%D8%AF%DB%8C%D8%B1

1397/06/08 @ 10:06


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

حوزه علمیه باقرالعلوم (علیه السلام) شهرقدس-تهران

حوزه علمیه خواهران باقرالعلوم 02146811686---02146826520

جستجو

موضوعات

  • همه
  • اخبار حوزه
  • ادبی
  • امام خمینی
  • برزخ
  • بسیج طلاب
  • بصیرت
  • بیانات آقا
  • تبلیغ
  • تربیتی
  • حجاب
  • خانواده
  • دفاع مقدس
  • دل نوشته
  • رسول اکرم
  • سیاسی
  • شهدا
  • طلبه نوشت
  • علماء
  • علمی
  • فاطمیه
  • فرهنگی
  • قرآن
  • ماه رمضان
  • محرم
  • مطلب
  • مطلب
  • معاد
  • معصومین
  • مناسبات
  • مهدویت
  • نشریه
  • نهج البلاغه
  • پژوهش

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

آمار

  • امروز: 307
  • دیروز: 1604
  • 7 روز قبل: 3035
  • 1 ماه قبل: 9076
  • کل بازدیدها: 342370

کاربران آنلاین

  • زفاک
  • بتول سادات بنیادی

رتبه

    • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
    • تماس