حوزه علمیه باقرالعلوم (علیه السلام) شهرقدس-تهران

  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 
  • ورود 

برگزاری جلسه آموزشی تغذیه سالم در حوزه علمیه باقر العلوم (ع)

30 مهر 1397 توسط حوزه علمیه باقرالعلوم علیه السلام



همزمان با بیست و چهارم مهر ماه برابر با شانزدهم اکتبر ،سالروز جهانی غذا حوزه علمیه باقر العلوم (ع)جلسه آموزشی با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای محرابی ،کارشناس تغذیه اسلامی به منظور ارائه معیار های تغذیه سالم در راستای ارتقاءسبک زندگی اسلامی در سالن اجتماعات حوزه برگزارشد 

به گزارش واحد فرهنگی حو زه حاج آقا محرابی  کارشناس نشست تغذیه سالم و سبک زندگی اسلامی نشاط و سلامت زیستن را هدیه‌ای از جانب خداوند معرفی کرد و اظهار داشت: با رعایت نکاتی در راستای سلامتی و تغذیه سالم باید قدردان این نعمت خداوندی باشیم.وی با اشاره به فرمایش پیامبر گرامی اسلام (ص) مبنی بر اینکه «معده، خانه‌ تمام دردها و بیماری‌هاست»، گفت: اگر معده سالم باشد، تمامی اعضا در سلامت هستند و اگر معده بیمار باشد، همه‌ بدن بیمار است و سلامت معده در گرو تغذیه سالم است.

 این کارشناس طب اسلامی خاطرنشان کرد: حکما و اطبای طب سنتی ایران همواره معتقد بوده‌اند که اگر طبیب درمان بیمار خود را از اصلاح غذای او آغاز نکند و از ابتدا با سلاح دارو به جنگ بیماری برود، مثل این است که بر کشتن بیمار جرات یافته است. این دیدگاه اشاره به اهمیت موضوع تغذیه در پیشگیری و درمان بیماری‌ها دارد. در طب اسلامی نیز توجه به خوراکی‌ها از اصول فرمایشات دینی به شمار می‌رود؛ چنان‌که آیات و روایات فراوانی از معصومین نیز در این باب وارد است.

وی با اشاره به اهمیت انتخاب غذا بر حسب طبع و مزاج فرد، خاطرنشان کرد: در طب سنتی ایرانی مبحثی به نام اخلاط اربعه شامل: دم، سودا، صفرا و بلغم مطرح است. همچنین مفاهیم سردی و گرمی که اساس طب سنتی و همه‌ راهکارهای درمانی آن بر این مفاهیم بنا شده است.

 حاج آقا محرابی گفت: غذا و اصول تغذیه نیز به تبع از این تئوری و مبحث سردی و گرمی پیروی می‌کند. هر انسانی به طور سرشتی طبیعتی دارد که سرد یا گرم است. طبیعت گرم یعنی فرد گرمایی بوده و تحمل گرما را ندارد و هوای خنک برای او مناسب‌تر است. در زمستان لباس کم می‌پوشد، آب زیاد می‌خورد، میل به خنکی‌ها و غذاهای سرد مانند ماست، خیار و ترشی دارد و در صورت مصرف غذاهای گرم مثل عسل، خرما و دارچین بدنش دچار التهاب شده و ممکن است جوش، خارش و حتی کهیر پیدا کند. پرانرژی و عصبی است.

وی ادامه داد: طبیعت سرد یعنی فرد سرمایی است. تحمل سرما را ندارد و هوای گرم برایش مناسب‌تر است. میل به گرمی‌ها و غذاهای گرم مانند عسل، کنجد، زنجبیل و شیرینی‌ها دارد و در صورت مصرف غذاهای سرد مثل دوغ، گوشت گوساله و عدسی دچار ناراحتی‌هایی نظیر آبریزش دهان، پرخوابی، بدن درد، سستی عضلات، کسالت، بی‌حالی و بی‌حوصلگی خواهد شد.

این کارشناس طب سنتی اسلامی تصریح کرد: به غیر از گرمی و سردی طبیعت، خشکی و تری هم از مفاهیم اساسی طب سنتی است که از امتزاج آن‌ها اخلاط چهارگانه شکل می‌گیرد. این اخلاط در واقع ترکیبات سیال و روانی هستند که از واکنش بدن بر غذا ایجاد می‌شوند. غذا در بدن انسان دستخوش فعل و انفعالاتی می‌شود که در نهایت چهار ترکیب به نام های: صفرا، خلط، بلغم و سورا وجود می‌آید که صفرا طبیعت گرم و خشک، سودا طبیعت سرد و خشک، دم طبیعت گرم و تر و بلغم طبیعت سرد و تر دارد.

 در پایان طلاب نماز ظهر و عصر را به امامت حاج آقا محرابی اقامه کردند .

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: اخبار حوزه, پژوهش لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

حوزه علمیه باقرالعلوم (علیه السلام) شهرقدس-تهران

حوزه علمیه خواهران باقرالعلوم 02146811686---02146826520

جستجو

موضوعات

  • همه
  • اخبار حوزه
  • ادبی
  • امام خمینی
  • برزخ
  • بسیج طلاب
  • بصیرت
  • بیانات آقا
  • تبلیغ
  • تربیتی
  • حجاب
  • خانواده
  • دفاع مقدس
  • دل نوشته
  • رسول اکرم
  • سیاسی
  • شهدا
  • طلبه نوشت
  • علماء
  • علمی
  • فاطمیه
  • فرهنگی
  • قرآن
  • ماه رمضان
  • محرم
  • مطلب
  • مطلب
  • معاد
  • معصومین
  • مناسبات
  • مهدویت
  • نشریه
  • نهج البلاغه
  • پژوهش

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

آمار

  • امروز: 1505
  • دیروز: 225
  • 7 روز قبل: 1637
  • 1 ماه قبل: 7899
  • کل بازدیدها: 340766

کاربران آنلاین

رتبه

    • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
    • تماس