حوزه علمیه باقرالعلوم (علیه السلام) شهرقدس-تهران

  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 
  • ورود 

مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س)در حوزه علمیه باقرالعلوم (ع)

28 بهمن 1397 توسط حوزه علمیه باقرالعلوم علیه السلام

 

 

مراسم معنوی عزاداری شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س)در سالن اجتماعات حوزه علمیه باقرالعلوم (ع)با حضور گسترده بانوان موءمن و دوستدار اهل بیت (ع)این شهرستان برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی حوزه :صبح روز 20بهمن همزمان با روز شهادت حضرت زهرا (س)مراسم عزاداری با قرائت قران و زیارت حضرت زهرا (س)آغاز و در ادامه استاد یوسفی به ایراد سخنرانی پرداختند.

استاد یوسفی با اشاره به قدر و منزلت خانم فاطمه الزهرا (س)افزود همانطور که قبر خانم فاطمه الزهرا پنهان است بیشتر فضایل ایشان هم پنهان است و این گفته هاجرعه ای از آن هم نمی شود .

ایشان در ادامه به استقامت فاطمی اشاره کردند و افزودند استقامت با صبر فرق می کند استقامت یعنی مقاومت در شرایط بحرانی و صبر یعنی سوختن و ساختن .ایشان با اشاره به سوره مبارکه یونس در ارتباط با استقامت و توصیه های  خداوند به حضرت موسی 4نکته را بیان کردند :نرم صحبت کردن ،توصیه به مقابل هم ساختن خانه هابه جهت اتحاد بیشتر در مقابل دشمن ،اقامه نماز و مردم را نا امید نکردن یا در سوره مبارکه هود که به پیامبر می فرماید :<واستقم کما امرت >

در ادامه استاد به امدادهای غیبی که به مدد مسلمانان می آید اشاره کردو افزود که کشور ما نباید در مقابل دشمنان کم بیاورد و تسلیم این بی عدالتی شود تا خداوند ان شاءالله به مدد اهل بیت «علیهم السلام »شرایط سخت را آسان کند .

استاد یوسفی در انتها به استقامت و پافشاری بر اعتقادات درست اشاره کردند و پرسش وتحقیق دراین زمینه تا مطمئن شدن که بسیار هم خوب است.اما وقتی مطمئن شدی باید پای اعتقاداتت بمانی .

در ادامه ی مراسم ،خانم تبرایی با اشاره به فتنه های اقتصادی و سیاسی کشور و تبیین جایگاه ولایت فقیه در راستای اعتقادبه اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام )و خواندن اشعار مذهبی و حماسی ،مدعوین را به شرکت در راهپیمایی 22بهمن دعوت کرد .

ایشان با اشاره به واقعه اخیر در عربستان و شهادت کودک شش ساله جلوی چشمان مادرش اذعان داشت که باید برای فرج و ظهور اقا امام زمان (عج)قدم برداریم و مقدمه آن اطاعت محض و بی چون و چرا از ولایت فقیه در غیاب حضرت ولی عصر  است و یکی از مصداق های آن شرکت در راهپیمایی می باشد .

در پایان مراسم ذاکر اهل بیت خانم صبوری به ذکر مصیبت و سینه زنی پرداختند و میهمانان بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر بر سر خوان پر برکت اهل بیت عصمت و طهارت مهمان شدند .

✨﷽‌✨

?خلاصه سخنان استاد یوسفی در زمینه استقامت و اقتصاد 

?????

?پنج نکته مهم درباره استقامت اقتصادی بحران هایی که در زندگی انسان پیش می‌آید متفاوت است. برای همین هر کدام به اقتضای خود استقامت های متفاوتی هم می طلبد. در سوره مبارکه جن آیه ۱۶ خداوند درباره پاداش استقامت موضوع عجیبی را بیان می کند. می فرماید: ” و ان لو استقاموا علی الطریقة لاسیقینا ماءغدا”
اگر مردم استقامت بورزند در راه حق، با آب فراوان سیر آبشان می کنیم. کنایه از اینکه وضع اقتصادی آنها هم خوب خواهد شد . وابستگی شان به دیگران هم کم خواهد شد.
امشب می خواهم درباره موضوع اقتصاد و ثروت و مال از منظر اسلامی و قرانی پنج نکته مهم را مطرح کنم :

?نکته اول اینکه در اسلام اقتصاد با معنویت گره خورده است. اقتصاد و کار نباید جای ذکر خدا را بگیرد.
? نکته دوم اینکه در اسلام ثروتمندی بد نیست برعکس اتفاقاً این فقر است که نهی شده و مذموم است . لذا اجازه بیماری و کسالت به هیچکس داده نشده است. در روایت است که دو چیز کلید همه بدبختی هاست کسالت و تنبلی .
?نکته سوم کار در اسلام عبادت است . به منزله عزت و افتخار است . در روایت آمده است که گناهی هست که حتی نماز و روزه هم کفاره آنها نمی تواند باشد. اما کسب روزی حلال چرا.
? نکته چهارم در اسلام خودخوری و خودمحوری وجود ندارد. با تأکید بر ایثار و انفاق و اطعام دیگران و دستگیری و امثالهم شده است.
? نکته پنجم هم اینکه در اسلام اقتصاد با اخلاق پیوند خورده است. یعنی دروغ خیانت سختگیری احتکار و نباید در بازار مسلمین جایی داشته باشد اگر همین پنج محور در جامعه رعایت شود بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد همه این موارد گفته شده نیز

?در زندگی حضرت زهرا م الله علیها به چشم می‌خورد حضرت زهرا سلام الله علیها در حالی که زندگی ساده ای داشت که باغ فدک در اختیار ایشان بود. ایشان در حالی با دست خود گندم را نان می‌کرد. و سه شبانه روز غذای افطار خود را به مسکین و یتیم و اسیر می داد که باغ فدک به نام ایشان بود. با اینکه ثروت فراوان داشتند . هم به سادگی زندگی می‌کردند. و در راه خدا انفاق می کردند.

 

 نظر دهید »

برگزاری مراسم عزاداری خانم فاطمه الزهرا سلام الله علیها در سالن اجتماعات حوزه

03 اسفند 1396 توسط حوزه علمیه باقرالعلوم علیه السلام

 



مورخ 96/11/30همزمان با شب شهادت خانم فاطمه الزهرا سلام الله علیها به همت طلاب سال سوم مراسم عزاداری با حضور طلاب و اساتید حوزه در ساعت 11:30برگزار گردید در این مراسم سرکار خانم غلامی از طلاب سال سوم در وصف شهادت خانم فاطمه الزهرا سلام الله علیها به شعر خوانی و مدیحه سرایی پرداختند و سپس برای آقا امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف و امام همام شمس و الشموس اقا علی بن موسی الرضا شعر خواندند .و سپس نماز جماعت ظهر و عصر اقامه و در پایان طلاب بر سر خوان پر برکت خانم فاطمه الزهرا سلام الله علیها مهمان شدند .

 نظر دهید »

فاطمه جان ، مادر مهربانی سلام...

21 بهمن 1396 توسط حوزه علمیه باقرالعلوم علیه السلام

بسم الله الرحمن الرحیم

فاطمه جان روز گار بدی شده است،آنقدر بد  که دیگر کمتر کسی برای چادرت ارزش قائل است؛ ارزش که هیچ حتی  روزگار به جایی رسیده که ما را به خاطر حفظ و ارزشمند نمودن ارثیه شما به تمسخر می کشند?

مادر هستی! آنقدر از روزگار گله مندم که حال خراب مرا می بینی !!!?

خودت میبینی که با گل نرگست چه میکنند؟

میبینی غروب های جمعه چقدر دلگیر است؟

دلگیر بودن ما شیعیان بابت چیست؟ 

بابت گناهان زیاد ؟!یا بابت گناهان زیادمان یا بابت شکستن دل مهدی فاطمه؟؟؟?

هزاران سال است که از میان ما رفته ای وبه معبود خود رسیده ای ، اما هنوز هم نام فاطمه(س) با دلهایمان بد بازی میکند?

هنوز هم مظلومیت تو را میتوان دید?

انگار هنوز هم پا به پای مظلومیت  علی اشک میریزی?

بی بی جان ! بوی یاسی که  همه جا می‌پیچد ، دلم  را روانه قبر بی نشانت میکند…?

همه میگویند عجب صبری داشت زینب…این درست اما صبر تو چیز دیگری بود… این همه مصیبت ؛ داغ مادر ، داغ جان گداز پدر ،فدک فدک فدک!  غم مظلومیت مولا ، تنهایئش و بیشتر از همه دست و پای بسته مولا میان کوچه …یا شاید فریادهای از عمق جان مولا از فرط تنهایی وبی کسی اش در چاه…?

راستی بی بی جانم یک سوال؟ گریه های شبانه تو سوزناک تر بود یا گریه های مولا در نخلستان؟؟؟

 اما وایی از آن وقت که تو رفتی ؛علی ماند و تنهایی اش …علی ماند تنها تر از همیشه …

ما هیچ یک نمیتوانیم درک کنیم آن شب تاریک بر علی و فرزندانش چه گذشت???

شنیده ام که مولا ۴ قبر کند تا دست هیچ مزدوری به تو نرسد، اما یادت میاید به مولا چه گفتند؟ گفتند که غسل و کفن مولا صحیح نیست? ما باید خودمان دختر پیامبر را غسل کنیم??

 آن لعنتی ها دستور نبش قبر دادند وآنجا بود که مولایم  علی (ع)  خییلی محکم واستوار فریادی حیدری سر داد که هر گز چنین اجازه ای نمیدهم که نبش قبر کنید?

که همه از ترس در جای خود خشکشان زد وجرأت نکردند حتی یه یکی از قبر هااا نزدیک شوند?

مولا جان کاش این فریاد را زودتر سر می دادی? 

وهنوز که هنوز است جایت بی نشان و مخفیست?

 بی بی جان خدا میداند که چه قدر دلم برایت تنگ است … کاش میشد مرا هم به آن سرزمینی که مملو از بوی توست دفوت میکردی??

مادر عزیزم دوستت دارم ؛روایت داریم که هر کسحب فاطمه در دلش باشد می تواند اورا مادر خطاب کند? زیرا او مادر تمام هستیست ❤️

 دلنوشته خانم سمیرا سلگی

 1 نظر

چهارشنبه های زهرایی

11 بهمن 1396 توسط حوزه علمیه باقرالعلوم علیه السلام

خدایمــآن

ممنونیم از شُمــا که در دُنیــآیت نقش بــآنوی نجیب 

و پــاکدامن را به مــآ دادی و رسـالت دین را بر دوش چــآدرمان گذاشتی

دخـتـر بـه ارثِ مـادری ، وسـواس دارد

اسماء بنت عمیس می گوید: در روزهای آخر زندگانی با او بودم، روزی مرا به یاد کیفیّت حمل جنازه توسط مردم انداخت، و ابراز نگرانی فرمود: که چرا جنازه زن را روی تخته ای می گذارند و بالای دست مردان حمل می کنند؟

فرمود؟: من بسیار زشت می دانم که (جنازه) زنان را پس از مرگ بر روی تابوت سرباز گذاشته و بر روی آن پارچه ای می افکنند، که حجم بدن را برای بینندگان نمایش می دهد

مرا بر روی تابوت آنچنانی نگذار و بدن مرا بپوشان که خدا تو را از آتش جهنّم باز دارد

حضرت به سفارش به اسماء اکتفا نکرده بلکه به علی (ع) چنین وصیت کرد: «اوصیک یابن عمٍّ ان تتّخذلی نعشاً فقد رأیت الملائکة صوّروا صورته ؛ وصیت می کنم تو را ای پسر عمو! که برای من تابوتی درست کنید (دیوار دار) همانگونه که ملائکه شکل آن را بمن نشان داده اند».

اسماء می گوید: خدمت حضرت زهرا (س) توضیح دادم: که در سرزمین حبشه تابوتی برای حمل جنازه ها درست می کنند که بدن میت را می پوشاند و سپس به وسیله چوب های تر و شاخه های نازک درخت، شکل و قیافه آن را ترسیم کردم

حضرت خوشحال شده فرمود: «اِصنعی لی مثلهُ اُستر ینی سترک الله من النّار؛ برای من تابوتی مثل آن درست کن و مرا (با آن) بپوشان، خدا تو را از آتش دوزخ حفظ نماید

این همه حساسیت حضرت زهرا (س) نشان می دهد که پوشاندن حجم بدن از نامحرمان اهمیت خاص و بسزا دارد و بر زنان مؤمنه است که در این بخش بخوبی از زهرا(س) پیروی نموده و خود را از دید نامحرمان حفظ نمایند.

مقدار حجاب واجب همان است که بدن غیر از مچ و صورت (اگر آرایش ندارد) پوشیده باشد امّا حجاب کاملی که مورد نظر زهرا (س) است آن است که حجم بدن نیز پیدا نباشد

متأسفانه برخی لباسهای زننده در جامعه مرسوم شده که به صورت ناسالم حجم بدن زنان راجلوه می دهد،

روزی مردی نابینا پس ازاجازه گرفتن وارد خانه ی حضرت زهرا علیها السلام شد.پیامبرمشاهده کرد حضرت زهرا علیها السلام برخواست.حضرت فرموددخترم!این مرد نابیناست؟حضرت علیها السلام پاسخ داد

اگراو مرا نمی بیند ولی من اورا می نگرم واوبوی مرا استشمام می کند.))

ازحضرت زهرا علیها السلام نقل شده که می فرمایند:

((نزدیک ترین حالتی که زن نزد پروردگارش دارد این است که داخل خانه اش سکنی گزیند(وبه امورعبادی وتربیت فرزندبپردازد.))

هنگامی که پیامبرکارهای بیرون خانه را به عهده ی حضرت علی علیه السلام وامور داخلی منزل را به حضرت فاطمه علیها السلام واگذارکرد،آن حضرت چنین فرمود:

کسی به جزخدا نمی داند که چه قدرازاین که رسول خدا مرا ازبرخورد با مردان نامحرم معاف کرد خوشحال شدم.))

منابع احادیث

بحارالانوارج 101،ص 36

بحارالانوارج 43،ص 91

بحارالانوارج 43،ص 92

بحارالانوارج 43،ص 81

بحارالانوارج 8،ص 309

بحارالانوار 67/2

 نظر دهید »

ولايت تشريعي حضرت زهرا (س)

10 بهمن 1396 توسط حوزه علمیه باقرالعلوم علیه السلام

?

?

? منظور از ولايت تشريعي نوعي شايستگي و آمادگي براي اعلام و اخبار قانونهاي الهي و احكام شرعي است به شكلي كه كلام فرد حجّت و دليل براي عمل باشد و به شكلي نمايندگي براي سخنگوئي از سوي خدا را فرد احراز نموده باشد كه البته پشتوانه اين مقام فراز آمدن به مقام عصمت است و فاطمه زهرا «عليها السلام» صاحب عصمت كبري و حجةاللّه بر مردم و بلكه بر ائمه معصومين عليهم السلام مي‌باشد. از آن مخدره عالمه رواياتي رسيده خطبه هائي نقل شده و شاگرداني از زنان و مردان وجود دارند كه تحت تعليمات ديني و تربيت‌هاي حضرت زهرا «عليها السلام» بوده اند.

? قالَ رَسُولُ اللَّهِ «صلي الله عليه وآله»: اِنَّ اللَّهَ جَعَلَ عَلِّياً وَ زَوْجَتَهُ واَبْناءَهُ حُجَجٌ عَلي خَلْقِهِ و هُمْ اَبْوابُ الْعِلْمِ فِي اُمَّتي مَنِ اهْتَدي بِهِمْ هدِيَ اِلي صِراطٍ مُسْتَقيم.

? پيامبر خدا «صلي الله عليه وآله» فرمودند: خداوند متعال علي «عليه السلام» و همسر و فرزندانش را حجت مردم قرار داده و آنان درهاي علم و آگاهي در ميان امت من هستند هر كس به آنان تمسك نمايد، به راه راست هدايت يافته است.

? در اين حديث فاطمه زهرا «عليها السلام» مانند اميرالمؤمنين «عليه السلام» و ساير حضرات معصومين دروازه علم و عامل هدايت مردم شناخته شده اند. بنابراين آن حضرت علاوه بر اينكه محبت خدا در ميان امّت اسلامي بوده، نقش آموزشي و پرورشي نيز از اين حديث استفاده مي‌گردد، من اهتدي بهم.

? #فرهنگ_فاطمیه ، الفبای شخصیتی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

حوزه علمیه باقرالعلوم (علیه السلام) شهرقدس-تهران

حوزه علمیه خواهران باقرالعلوم 02146811686---02146826520

جستجو

موضوعات

  • همه
  • اخبار حوزه
  • ادبی
  • امام خمینی
  • برزخ
  • بسیج طلاب
  • بصیرت
  • بیانات آقا
  • تبلیغ
  • تربیتی
  • حجاب
  • خانواده
  • دفاع مقدس
  • دل نوشته
  • رسول اکرم
  • سیاسی
  • شهدا
  • طلبه نوشت
  • علماء
  • علمی
  • فاطمیه
  • فرهنگی
  • قرآن
  • ماه رمضان
  • محرم
  • مطلب
  • مطلب
  • معاد
  • معصومین
  • مناسبات
  • مهدویت
  • نشریه
  • نهج البلاغه
  • پژوهش

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

آمار

  • امروز: 119
  • دیروز: 239
  • 7 روز قبل: 733
  • 1 ماه قبل: 7169
  • کل بازدیدها: 328384

کاربران آنلاین

  • قیاسی
  • صفيه گرجي

رتبه

    • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
    • تماس